Cookies:
2 æg
100 g mandler – blendet til mel
1 dl havregryn – blendet
1 spsk honning
1 spsk smør
1 1/2 spsk peanutbutter
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
50 g mørk chokolade (70%)
Alle ingredienserne blandes sammen og ligges på en bageplade med bagepapir, i den ønskede størrelse. Bages ved 175 grader i cirka 15 minutter.

foto

Sunde banan chokolade muffins med choko stykker
Inspiration fra mayadroem
3 spke skyr
3 bananer
1 æg
1 bæger æggevidder (indeholder 1½ æggevidde)
1 bæger æggeblommer (indeholder 2 æggeblommer)
3 spske kakao
1½ tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1½ dl havregryn
1 dl mandler
70 gram chokolade (over 70%)

Kom æg i en skål, mos bananerne enten med en gaffel eller med en blender. Tilsæt derefter bananerne i skålen og tilsæt bagepulver, vaniljesukker, kakao og skyr. Blend så havregrynene og kom det i skålen.
Til sidst hakker du mandler og chokolade og kommer det i.
Derefter kommes dejen i muffins forme og bages i ovnen i 20-25 minutter nederste rille ved 200 grader.

image

Sunde kanelsnegle
Inspiration fra diætpiloten
Dejen:
6 dl vand
50 g gær
2 dl skyr
2 tsk salt
400 g fuldkornsmel
300 g hvedemel
Blandes sammen og lad dejen hæve imens du laver fyld.
Fyld:
5 revne æbler
2 spsk kanel
1 tsk vaniljesukker
Blandes sammen i en skål.

Dejen rulles ud og fyldet kommes på. Rulles sammen til en pølse og skæres ud i den ønskede størrelse. trykkes lidt flade når de er kommet på bagepladen.
Sættes i ovnen ved 200 grader i 20 min.
image

Chokoknas
1 ris kiks (gerne saltet)
100 g. 80 % chokolade
100 g hakkede mandler
Der kan evt kommes rosiner i, hvis der ønskes en sødere smag

Chokoladen smeltes og mandler og riskiks kommes i. Lægges derefter ud på en bageplade med bagepapir. Kan tages op med en ske og ligges i den størrelse stykker man ønsker. Kommes derefter i køleskabet.
image

1 december kage:
1 dl skyr
1 ½ tsk bagepulver
1 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1 ½ spske stevia sukker
2 ½ spske kakao pulver
1 dl fuldkorns hvedemel
2 gulerødder
20 brændte mandler
6 dadler

Skyr, bagepulver, vaniljesukker, mælk, mel, æg og kakao kommes i en skål og røres sammen. Derefter kommes de revne gulerødder og grovhakkede mandler i.
Dejen hæles derefter over i en form og tilsidst tilsættes de skårene dadler.
Sættes i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
1 december kage

Sund snickerskage med højt pritein indhold:
Med inspiration fra proteinopskrifter
Bund:
30 g banan
30 g havregryn – blendet
20 g vaniljeproteinpulver
20 g mandelmel
10 g staviasukker
20 g æggehvider
1 knivspids salt
10 grov hakkede saltede peanuts

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål, foruden peanuts. Dejen kommes derefter på en bageplade med bagepapir og formes som en rund kage. Så kommes de grov hakkede peanuts på og trykkes lidt ned i dejen.
Bages i 7 minutter ved 200 grader. Tages efterfølgende ud og lad den køle af på en rist.

Fyld:
45 g peanutbutter
10 g vanilje proteinpulver
55 g kokosmælk
15 g kokosmel
10 g stevia sukker

Blandes sammen i en skål og kommes derefter over på den afkølede kage.

Topping:
50 g mørkchokolade (70-80%)
15 g vaniljeprotein pulver
20 g kokosmælk

Chokoladen smeltes i en skål og derefter kommes proteinpulver og kokosmælk i. smøres derefter ud over kagen.
snickerskage

Protein banan kage:
60g blendet mandler (eller mandelmel)
50g steviasukker
2,5 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 bananer (skal moses)
2 dl skyr
0,5 dl æhhehvider
75g choko peanutbutter

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. kommes derefter over i en kage form eller tærte fad. 40 minutter i ovnen ved 175 grader.
image

Gulerods muffins:
1 gulerod
0,5 dl mælk
1 dl havregryn
1 æg
2 tsk kanel
0,5 tsk bagepulver
Hakkede mandler

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og kommes derefter over i muffions formene. Bages i ovnen ved 200 grader til de bliver gyldne og sprøde.
image

Kerne sunde muffins:
120 g blendet mandler
80 g blendet pecan nøddekerner
150 g hørfrø
200 g sesamfrø
4 æg
1 dl olivenolie
1½ tsk salt

Alle ingredienserne blandes sammen og kommes derefter over i nogle muffins forme. Der bliver cirka 12 styk. Sættes i ovnen i 40 min. på 140 grad.
kerne muffins

Sund müslibar:
3 blendede bananer
1 dl A38
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
10 g kakao
60 g hakkede mandler
40 g isis choko crunch
20 g kokosmel
130 g havregryn
1 plade 77 % chokolade (Eller % efter eget ønske)

Alle ingredienserne blandes sammen og formes som en normal müsli bar, ligges derefter over på en beklædt bageplade.
Ind i ovnen ved 200 grader i 25 min.
Skal derefter køles af og den overtrækkes med smeltet chokolade
image

Sund chokolademousse:
4 æggeblommer
4 æggehvider
120 g 77-80% chokolade
Stevia (reguleres efter smag)

Start med at rør æggehviderne op til en skum til det er stift. kom så æggeblommerne i og vend det forsigtigt.
Derefter tages en lille klat af ægehvidderne med æggeblommerne over i chokoladen, røres rundt så det bliver en tyg masse. også kommes den tygge chokolade masse over i resten af æggehvidderne/æggeblommerne og røres igen forsigtigt rundt. når massen har chokolade farve sættes den på køl i nogle timer
image

Sunde mugcakes med vaniljeskyr og banan:
1 æg
4 spsk spelt mel
2 1/2 spsk kakao
7 spsk mælk
24 dråber stevia (Der kan bruges isis sød eller sukker hvis dette ønskes)
1 tsk vaniljepulver
1/2 – 1 tsk bagepulver
(Der kan med fordel også puttes 70-80% chokolade stykker i)

Æg, stevia, mælk, vaniljepulver og bagepulver røres sammen, derefter tilsættes kakao og mel.
Fordel dejen i 2 kopper og kom dem i mikroovnen hver for sig i 1 1/2 minut ved fuld varme.
image

Chokokugler og lakridskugler:
2 spsk. kakaopulver
1 vaniljestang
20 dadler (Jeg blendtede dem)
2 dl fin hakket mandler
2 tsk lakridspulver eller ingenting hvis det er chokokugler
4 spske kokosmel
Chokokugler lakridskugler

Sunde romkugler:
1 spsk. kakaopulver
½ vaniljestang
10 dadler (Jeg blendtede dem)
1 dl fin hakket mandler
1,5 tsk romessens
2 spske kokosmel

Alle ingredienserne blandes sammen og formes som kugler. Sættes derefter i fryseren i 20 min. Pyntes derefter med 80 % chokolade.
Der kan evt. komme noget valgfrit krymmel på, så som chiafrø, hakkede nødder eller nogle tørrede bær.
På billedet har jeg endnu ikke haft dem dybet i chokoladen
romkugler

Protein kokostoppe:
Inspiration fra levsundt
50 g blendet mandler
40 g protein vaniljepulver
100 g kokosmel
100 g æggehvider
10 dråber stevia
50 g mørkt chokolade (70/80%)
kokostoppe

Økologiske havregryns pandekager:
3 dl havregryn
4 spsk speltmel
3 spsk hørfrø
3 tesk vanilje protein pulver
4 dl mælk
9 dråber stevia

Havregryn, speltmel, hørfrø og protein pulver blandes sammen og derefter tilsættes mælk og til sidst stevia.
havregrynspandekager

Sundt økologisk brød:
Inspiration fra Matilde
5 dl speltmel
1,5 dl solsikkekerner/hørfrø – ½ af hvert
3 tsk bagepulver
2 dl A38
Lidt salt
2 dl kogende vand

Alle ingredienserne jeg har brugt er økologiske

Blandes sammen og hæles i en bageform. 30 minutter i ovnen ved 200 grader
Brød
Knækbrød:
1 dl havregryn
1 dl sesam
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
3 ½ dl mel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 ¼ dl olie
1 ½ – 2 dl vand

Dette blandes sammen og dejen deles derefter i 2. Rulles ud imellem 2 stykker bagepapir. Ridses til passende størrelse.
15 min. i ovnen ved 200 grader
Knækbrød

Flødeboller:
Bunden:
150g blendet mandler
50g vanilje protein pulver
1,5 banan
50 g havregryn
1 tske isis sød.

Bages i ovnen i 7 min. ved 200 grader

Skummet:
6 æggehvider
3 spske isis sød
1 vanilje stang

Det piskes sammen til det bliver cremet og stift. Skal derefter ud på bundene og ind i ovnen igen, til de er gyldne.
Til sidst overtrækkes de med 80% chokolade og evt. kokos
Færdige flødeboller
Cookies:
1 banan
1,5 – 2 dl havregryn
Brændte mandler
Græskarkerner
Vanilje protein pulver
80 % chokolade

Blandes sammen og sættes i oven ved 200 grader i 12 min.
cookies